Forum projektu Arda
Użyszkodnik
No właśnie, podstawowy temat a nigdzie go nie ma Jakie klasy robimy? Czy 4 standardowe, a później do tego dorobić podklasę? Czy wymyślamy z kilka głownych i żadnej podklasy?
Użyszkodnik
Przed chwilą, drogi adminie, upominałeś mnie że dyskutuje o pół elfach w innym temacie Pozatym, nie każdy się tam doczyta jakie w końcu klasy będą brane pod uwagę przy tworzeniu gry. Dlatego powstał ten temat by mieć czysty, klarowny widok na profesje
Administrator
Sannah napisał:
Przed chwilą, drogi adminie, upominałeś mnie że dyskutuje o pół elfach w innym temacie
Pozatym, nie każdy się tam doczyta jakie w końcu klasy będą brane pod uwagę przy tworzeniu gry. Dlatego powstał ten temat by mieć czysty, klarowny widok na profesje
Napisałaś, że temat klas nie był nigdzie poruszany, wyprowadzam Cię więc z błędu. Klasy są blisko związane z umiejętnościami. Ostatecznej decyzji co do klas jeszcze nie ma, ale jeśli masz ochotę, możesz je tu wypisać z tamtgo tematu...
Użyszkodnik
Hmm... póki co padły propozycje klas
wojownik
złodziej
łowca
rzemieślnik
bard
łucznik
kusznik
kowal
fleczer
alchemik
Osobiście bym widziała to tak
4 podstawowe klasy
Wojownik
Mag
Rzemieślnik
Złodziej
Do każdego kilka podklas
Wojownik:
łucznik/kusznik
łowca
barbarzyńca
paladyn
najemnik
złodziej:
kieszonkowiec
płatny morderca/skrytobójca
bandyta
kurtyzana
rzemieślnik:
fleczer
alchemik
płatnerz
łowca
mag:
mag żywiołów (tu wybrać żywioł)
druid
nekromanta
uzdrowiciel
wiedźma/wieszczka
Oczywiście, jeśli ktoś by miał swoją niepowtarzalną klasę w której jest mistrzem (przykładowo będzie super się czuł w roli poganiacza bydła ) to może swoją klasę wybrać. Jednak klasa ta będzie czysto fabularna
I nadawać ją będzie król/książe/MG
o!
Ostatnio edytowany przez Sannah (2008-05-06 12:34:13)
Ja tam się zgadzam, lecz jeśli gra ma być na podstawie twórczości Tolkiena, to trzebaby dostosować te podklasy.
Użyszkodnik
W sumie... nie pomyślałam o tym ^^'
Użyszkodnik
A ja protestuje przeciwko sprowadzaniu złodziei do rangi kurtyzan... wypraszam sobie...
Masz rację, złodziej to przecież najniższa szuja, kiedy kradnie nikt nie ma z tego pożytku oprócz niego, a taka kurtyzana stoi znacznie wyżej, bo przecież zadowala klientów. Dobrze, że znajdują się tacy jak Ty miłośnicy kurtyzan
Użyszkodnik
to mam dać kurtyzane do rzemieślników? xP
Użyszkodnik
Eldandor napisał:
Masz rację, złodziej to przecież najniższa szuja, kiedy kradnie nikt nie ma z tego pożytku oprócz niego, a taka kurtyzana stoi znacznie wyżej, bo przecież zadowala klientów. Dobrze, że znajdują się tacy jak Ty miłośnicy kurtyzan
Ja już ruszy gra to ja CI pokaże do czego taka najniższa szuja jest zdolna...
Użyszkodnik
nie spamować w MOIM temacie ]:-[ Zamiast tego moglibyście dać jakieś propozycje. Tak myśle, Tolkien opisał tylko jeden wątek, nie musimy się kurczowo trzymać tylko książki a możemy dodać trochę klas od siebie.
Użyszkodnik
Nekromanta? XD pachnie mi tu D&D albo Warhammerem Tak samo wieszczka jakos jasno z Tolkienem mi sie nie kojarzy..A moze by tak skorzystac z podrecznika do systemu LOTR? osobiscie niestety nie posiadam ale moze ktos takowy ma? Mozna by sie na jego podstawie opierac i sugerowac jego mechanika czy budowa swiata?
Ostatnio edytowany przez Nitaela Havaria (2008-05-19 16:15:31)