Forum projektu Arda
Administrator
Założyłem jeden temat dla rasy, ojczyzny oraz strony, do której gracz należy, ponieważ są one ze sobą związane. Nasuwa mi się pytanie czy zrobić pewne ograniczenia, np. jeśli wybierzemy rasę elfa, to możemy należeć tylko do strony dobra oraz jako ojczyznę wybrać Lórien lub Rivendell, czy może tylko dobra strona, ale ojczyzna dowolna...Kombinacji jest wiele. Można też dać graczowi zupełnie wolną rękę, aby mógł zostać dla przykładu orkiem walczącym po stronie dobra i pochodzącym z Shire.
A ja bym proponował przy robieniu postaci zrobić coś takiego:
1. Najpierw wybieramy stronę dobra/zła
2. W zależności od tego co wybraliśmy mamy teraz do wyboru:
a) strona dobra - elfy, krasnoludy, ludzie, hobbici
b) strona zła - orkowie, uruk-hai,
3. I tu znów w zależności od tego co wybraliśmy:
a) elfy - Rivendell, Lórien, Mroczna Puszcza
b) krasnoludy - Erebor, Żelazne Wzgórza
c) ludzie - Minas Tirith, Bree, Edoras
d) hobbici - Shire, Bree
e) orkowie - Moria, Mordor
f) uruk-hai - Isengard, Mordor
A potem byłoby wybieranie klasy itd.
Administrator
Farathorn napisał:
Ale Ludzie mogą być źli przecież. a Piraci?
Też racja.
Ale miejsce zamieszkania to nie to samo co miejsce urodzenia -> ojczyzna Poza tym jaki elf mieszkał w Minas Tirith albo Edoras, bo ja nie pamiętam żadnego:P
Administrator
W sumie to był wyjątek;> Do zobaczenia za tydzień.
Wiesz, ja też mogę zamieszkać gdzieś w Honolulu, ale to nie będzie wcale moja ojczyzna
Użyszkodnik
Em a mi coś nie pasi z tymi stronami, sama nie wiem. Z jednej strony uniknelibyśmy mhrocznych elfów które zabijają wszystko co się rusza ale z drugiej strony... no nic. Zobaczymy jak to w praniu wyjdzie
Właśnie dojrzałem ten temat ^^'
W każdym razie, podział Tivoxa jest w porządku, ba! całkiem ciekawy. Tylko ludzie powinni być i po dobrej i po złej stronie i wtedy w zależności od strony mają do wyboru: Edoras, Bree i Minas Tirith lub Harad i Rhun. Krasnoludy od biedy też mogły by być złe, tylko nie bardzo wiem jaką mogłyby wybierać ojczyznę.