Forum projektu Arda
Administrator
Kompletnie nie mam żadnej wizji kradzieży. Może komuś z Was przychodzi coś na myśl?
Administrator
Wciąż nie mam wizji. Weźmy ten wzór, który napisałeś. I co dalej? Złodziej kradnie 50% ofiary złota, czy może 100%?
Przypomniałem sobie, że wszystkie klasowe czynności mają zabierać pewną ilość czasu, tak wcześniej uzgodniliśmy i teraz trzeba to wziąć pod uwagę.
Farathorn napisał:
Zrecznosc*umiejetnosc + szybkosc
Może jeśli ten współczynnik byłby mniejszy u złodzieja, to nie udawałaby się kradzież. Jeśli współczynnik byłby większy o ileśtam procent to kradnie 25% pieniędzy, jeśli większy o 50% to kradnie 50% pieniędzy, a jeśli w krotnie większy (i więcej) to kradnie na przykład 90%... Tylko pewnie to nie tak łatwo zrobić.
Administrator
To już jaśnie mi się zrobiło. Tylko co zrobić z czasem...
Jakiś krótki czas, w końcu to kradzież. Albo, że osoba może zareagować na kradzież w ciągu powiedzmy 10 minut od jej popełnienia i wtedy ma szansę na odzyskanie jakiegoś % pieniędzy.
Nie no powinno być tak że złodziej kradnie 100%. Jak wyobrażacie sobie że zagląda do sakiewki i spogląda i myśli sobie "' A to wezmę 30 monet zamiast 150."? Trochę nie tędy droga. To się wiążę z Trudniejszą kradzieżą, ale zawsze tak jest bardziej realistycznie. Poza tym nie nie będzie żadnych durnych immunitetów chroniących od kradzieży, bo to absolutna bzdura.
Moim zdaniem powinno sie oc ukrasc losowa ilosc pieniedzy. W koncu obywatel moze miec kilka sakiew z pieniedzmi, a zlodziej moze nie miec czasu by podebrac wszystkie i bierze jedna a 100% to przesada, przypuscmy mam 300k i zlodziej ma mi ukrasc wszystko? Nie ma opcji
Administrator
Selvetarm napisał:
Moim zdaniem powinno sie oc ukrasc losowa ilosc pieniedzy. W koncu obywatel moze miec kilka sakiew z pieniedzmi, a zlodziej moze nie miec czasu by podebrac wszystkie i bierze jedna
a 100% to przesada, przypuscmy mam 300k i zlodziej ma mi ukrasc wszystko? Nie ma opcji
Losowość też odpada, bo czemu służyłyby statystyki złodzieja?
Administrator
A gdybyś miał przy sobie milion i nagle ktoś by Cię okradł?
A może wprowadzić system sakw, że kupuje się sakwy, w których przenosi się kasę i złodziej może ukraść tylko jedną?