Forum projektu Arda
Administrator
To ja chyba też.
No to jeszcze Bree zostało... Tu chyba będzie coś samemu wymyślić. Może jakaś fontanna mądrości, albo coś takiego?
Użyszkodnik
Bree to mi się kojarzy Rozbrykany Kucyk, może więc zrobić tak Rozbrykanego Kucyka i przykładowo piwo z + do czegoś tam
Administrator
To wydaje mi się takie trywialne. Bonus do statystyk powinien być za coś z wewnętrznym przesłaniem ;>
Administrator
Not yet.
Użyszkodnik
Ja nigdy źle nie mówie ^^ Nie nie, pomnik kufla to nie. Może być hazardzista w Bree, jakieś kości, numerki szczęsliwe i tak dalej
Administrator
Musi być dostosowane pod tę funkcję:
function hold($strona, $ok, $gin){
global $user;
$raz = mysql_num_rows(mysql_query("select id from chwala where owner='{$user['id']}'"));
$stronka = mysql_fetch_array(mysql_query("select strona from users where id='{$user['id']}'"));
if ($raz > 0){
error("Możesz złożyć hołd tylko raz na reset.");
}
if ($stronka['strona'] != $strona){
mysql_query("update users set pz=0 where id='{$user['id']}'");
error($gin);
}
$rand = rand(0,5);
$nagroda = array('sila', 'zrecznosc', 'szybkosc', 'inteligencja');
$polskie = array("siły", "zręczno¶ci", "szybko¶ci", "inteligencji");
$premia = rand(1,2);
mysql_query("update users set {$nagroda[$rand]}={$nagroda[$rand]}+$premia where id='{$user['id']}'") or die(mysql_error());
mysql_query("insert into chwala (owner) values ('{$user['id']}')");
if ($premia == 1){
$pkt = "punkt";
} else {
$pkt = "punkty";
}
print "$ok Zyskujesz $premia $pkt do {$polskie[$rand]}.";
}
Ten hazardzista to nawet niezły pomysł. Napisać, że w gospodzie siedzi sobie mag, co w karty gra i jak go pokonasz, to dostajesz premię.
Administrator
To nie zadziała z powyższym kodem. Musi to działaś na takiej zasadzie: wchodzisz, klikasz raz, dostajesz premię, wychodzisz.
Administrator
wchodzisz, klikasz raz, dostajesz premię/nie dostajesz nic, wychodzisz.
Wszystko jedno.