Forum projektu Arda
Administrator
Należy ustalić jakie dobra naturalne będą występować grze. Do produkcji broni niezbędne są żelazo i węgiel. Jeśli była mowa o farmach to ja proponuję fajkowe ziele. Do produkcji mikstur leczniczych przyda się athelas.
Oprócz tego niezbędne jest drewno. Jakie macie propozycje?
Administrator
Kain napisał:
Do roślinek:
Elanor
Mallos
Simbelmynë
Nifredil
Jeżyny z Mordoru
Takie roślinki były w świecie Tolkiena, więc można by je użyć w jakiś sposób....
Nie wiem czy mogłyby mieć jakieś zastosowanie oprócz tego, że sobie rosły.
No jeśli chcesz (chcemy?) żeby rozbudować nieco grę, to można by jakoś je wykorzystać. Wpadł mi do głowy też taki pomysł, że rasy mogłyby mieć umiejętności tylko dla tej rasy, np: Elfy premia do łucznictwa, zielarstwa. Krasnoludy do kowalstwa, Orkowie do hmm walki bronią białą etc.
Co do drzew:
Mallorn - tylko w Lorien, ale raczej nie byłoby używane, bo Elfy kochały drzewa i nie pozwalały ich ścinać...
Może zwykłe brzozy, wiązy jakieś takie...
A pieczarki? Przecież to przysmak hobbitów Proponowałbym, żeby można było sobie je zasadzić na farmie, a potem robić z nich jedzenie.
Ostatnio edytowany przez Tivox (2008-05-18 11:05:26)
Administrator
Tivox napisał:
A pieczarki? Przecież to przysmak hobbitów
Proponowałbym, żeby można było sobie je zasadzić na farmie, a potem robić z nich jedzenie.
Wiedziałem, że zapomniałem o czymś ważnym. Pieczarki koniecznie!
Użyszkodnik
JA uważam, że np. takie krasnale czy orki(bez obrazy) mikstur nie powinny robić... a przynajmniej nie te najsilniejsze:) A co do roślin to raczej zgadzam sie z tym co jest wyżej...
Ostatnio edytowany przez Herminator (2008-05-18 13:17:52)
Użyszkodnik
jeśli do łuków to cis. Łuki zazwyczaj się z cisu robiło bo było to drewno wytrzymałe a zarazem elastyczne.
Co do żarcia to jeszcze lembasy i kramy. A w ogóle to można by zrobić potrawy, które by występowały tylko na danym terenie, np ww lembasy w Lórien, pieczarki w Shire etc etc.
Użyszkodnik
Kwiatki, jakie Kain wymienił mogły by byc hodowane przez hobbity i sprzedawane, jako składniki mikstur leczniczych i nie tylko ( dajacych czasowe bonusy do cech? ). Ale jak kazdy pomysł tutaj łaczy sie to ze stworzeniem kolejnego elementu gry, a mianowicie klasy :alchemik.
Administrator
No i przez te nieszczęsne surowce pisanie zatrzymane:/
Ale o co chodzi? Czegoś nie możesz zrobić, czy chodzi o to, że temat niedokończony?
Administrator
Nie ma żadnych konkretów.