Forum projektu Arda
Administrator
Czas opracować budynki, jakie będą znajdować się w miastach. Zgodnie z umiejenościami powstaną takie budynki:
- kuźnia
- sklep z bronią do walki wręcz
- sklep z łukami
- sklep z kuszami
- sklep z miksturami
- warsztat stolarza
- sklep z szatami dla magów
- sklep ze zbrojami i pancerzami
- sklep z zaklęciami
Do tego dochodzą budynki związane z pracą i innymi bajerami.
Co do miejsca, które służy do szkolenia, to założyłem osobny temat: http://www.arda.pun.pl/viewtopic.php?pid=351#p351
Użyszkodnik
Hmm... a coś dla tropicieli? O ile tacy będą? Polana chowańców, garbarz...?
Administrator
Sannah napisał:
Hmm... a coś dla tropicieli? O ile tacy będą? Polana chowańców, garbarz...?
Chowańce to fajna sprawa, jednak zrobiłbym to jakoś inaczej, bo póki co śmierdzi tu vallheru.
Użyszkodnik
Może coś w rodzaju wędrówki po lesie. Mógłby pojawić się tekst "nagle usłyszałeś cichy szelest w pobliskich krzakach. Gdy podszedłeś zobaczyłeś *tu nazwa chowańca* który w strachu czmychnął przed Tobą. Chcesz do dogonić?" I tutaj byłby wybór tak lub nie. Jeśli ktoś wcisnąłby tak to zjadłoby mu to 5 energii i niekoniecznie by się akcja złapania powiodła.
Administrator
Sannah napisał:
Może coś w rodzaju wędrówki po lesie. Mógłby pojawić się tekst "nagle usłyszałeś cichy szelest w pobliskich krzakach. Gdy podszedłeś zobaczyłeś *tu nazwa chowańca* który w strachu czmychnął przed Tobą. Chcesz do dogonić?" I tutaj byłby wybór tak lub nie. Jeśli ktoś wcisnąłby tak to zjadłoby mu to 5 energii i niekoniecznie by się akcja złapania powiodła.
Nie będzie czegoś takiego:
Wędrowałeś po lesie i znalazłeś ziółka, pozostało Ci 10 tur. Czy chcesz wędrować ponownie? Tak/Nie
Więc ten pomysł odpada.
Administrator
Marlis napisał:
Błagam...Żadnej polany chowańców!
To śmierdzi Vall na kilometry!
Lepiej do kupienia zwierzątka w jakim sklepie, albo na jakieś polance w lasku złotym.
O! To mi się podoba:D
Użyszkodnik
Nie wiedziałam jak to nazwać Ale pomysł by zwierzaki kupować jest bardzo dobry
Zostaje kwestia ewentualnych umiejętności tych zwierzaków, ale to już inna sprawa. Co do budynków, to mi się podoba, tylko dałbym jeszcze jakąś pracownię alchemika, czy coś w tym stylu.