Forum projektu Arda
Użyszkodnik
Jakie? Standardowe... przecież i tak czy siak wszystko będzie umiejscowione w jednym miejscu a reszta lokacji będzie pusta Ja myślałam tak... żeby w przynależności wszelkie miasta były, Lorien, Mroczna Puszcza, Shire, Gondor, Rohan... tylko nie dawajcie Mordoru, wiadomo że jak wpadnie postać z Mordoru do karczmy odrazu zostanie zatłuczona
Góry Khazad-Dur. Co do lokacji... Gondor, Shire, Mroczna Puszcza (odpowiednik lasu tego na A) Lorien, Rohan (można by tylko tak zakupywać konie) Mordor (dla śmiałków
) i góry. Głowną lokacją byłby Gondor, blisko Mordoru, czuć by było to zagrożenie nadciagające od Saurona, pozatym tam wszyscy bohaterowie byli przynajmniej raz
A czemu glowna lokacja Gondor? Gdyby ktos chcial grac elfami, to wolalby przebywac w Rivendell i Lothlórien, natomiast orkowie w Mordorze, Uru-hai w Isengardzie itp Jak dla mnie tu tkwi wielka wada (zarazem zaleta) tej gry. Orkowie moga chadzac sobie po krainach Wolnych Ludow Środziemia i odwrotnie. To jest troche bezsensu
(choc z drugiej strony pozwala lepiej rozwijac klimat, gdyz wszyscy gracze sa razem
)
Użyszkodnik
Dlatego że Gondor jest jakby takim głównym miejscem w którym rozgrywa się akcja WP. I tam też się kończy. Skoro elfy chcą przebywać w Rivendell i Lorien to niech sobie tam przebywają Mi chodzi o to by każdy gracz startował z Gondoru.
Użyszkodnik
a musi czemuś służyć? Podałam tylko jak ja to widzę, równie dobrze każdy bohater mógłby zaczynać w Lorien, w Rivendell czy w dupie murzyna
Ja bym proponował, żeby każdy gracz mógł sobie wybrać na starcie miejsce z ktorego chce zaczynac gre
Administrator
Tivox napisał:
Ja bym proponował, żeby każdy gracz mógł sobie wybrać na starcie miejsce z ktorego chce zaczynac gre
Tak będzie, dawniej była to ojczyzna, teraz chyba też.
Użyszkodnik
Proponuje takie lokacje jak Strzezone Królestwo moze? Zaczerpniemy odrobine z Silamrylionu? Było by to lokacja dostepna od któregos poziomu, moze ukryta przed "plebsem", a wizyta w niej łaczyła by sie z jakimis bonusami?
Administrator
Nitaela Havaria napisał:
Proponuje takie lokacje jak Strzezone Królestwo moze? Zaczerpniemy odrobine z Silamrylionu? Było by to lokacja dostepna od któregos poziomu, moze ukryta przed "plebsem", a wizyta w niej łaczyła by sie z jakimis bonusami?
Jeśli umiejscowisz to ma mapie Śródziemia, to mnie się ten pomysł podoba.
Użyszkodnik
Taaa... Strzeżone Królestwo to o ile mnie pamięc nie myli Gondolin... strasznie naciagane... co nie zmienia faktu, zę pomysł z takim miastem jest super:D Tylko trzeba by miasto zmienić...
Użyszkodnik
O mozę być Albo TOma Bombadila:)
Ale to strzeżone tak nie było, a do Elfów trudniej się było dostać, o czym świadczą np. problemy Bilba i krasnali